Hulp nodig?

augustus 30, 2015

Iemand vertelde mij vandaag dat ze voor het eerst alleen ging kamperen in het buitenland. Best spannend, maar leuk spannend. Ik bood mijn hulp aan voor in nood. Terwijl ze nog helemaal niet in nood is, en ik later dacht dat ik hiermee suggereerde dat ze weleens in nood kon raken. Iets wat ik van…

Scholekster

oktober 1, 2015

Gister vloog er een scholekster over mij heen.Ik voelde meteen lichte irritatie. Vorig jaar heb ik op schiermonnikoog uren in een duin gelegen om een scholekster te fotograveren. Eenmaal thuis bleek de scholekster ook in Lunetten te wonen. Een van hen ging netjes voor de camera poseren. Nou, nee hoor, nou hoeft het niet meer.

Goed begin voor een musje

november 11, 2015

Goed begin voor een musje Vlakbij woont er een mussenfamilie. Ze zijn veeleisend Alles moet binnen een kilometer te vinden zijn; eten, water en nestgelegenheden. Vorig jaar viel er een musje uit het nest op onze loungebank. Wat een goed begin!  

Chinees om mee te nemen

december 28, 2015

Chinees om mee te nemen In de trein van Tilburg naar Utrecht-Lunetten zat een Chinees echtpaar met een baby. Ze praatten zachtjes met elkaar en de baby. Er straalde zoveel rust vanuit dat ik ze wel mee naar huis wilde nemen.

Makro

februari 7, 2016

5 afwasborstels Ik kom graag in de makro. Ik observeer dan graag wat anderen kopen en fantaseer dan wat voor onderneming ze hebben. Ik koop dat natuurlijk ook iets in grootverpakking. Laatst kocht ik 5 afwasborstels. Een koopje! Wel jammer dat ik er dan maar één gebruik en er vier in de weg liggen.  …

Paaseieren verstoppen voor de stratenmaker

maart 21, 2016

Paaseieren verstoppen voor de stratenmaker Afgelopen dagen is de achtertuin bestraat en voorzien van stenen bakken door de stratenmaker. Toen ik hem een schaaltje paaseieren aanbood, leek het me ineens een leuk idee om ze voor hem te verstoppen. De stratenmaker was niet enthousiast. “Van mij hoeft het niet, en je hebt ook niet veel…

Door schijtende merel weer in het hier en nu

mei 5, 2016

Door schijtende merel weer in het hier en nu Vanochtend liep ik het wereldleed te overdenken. De oorlogen, de onbeantwoorde verlangens en of ik in de tweede wereld oorlog het type verzetsheld zou zijn. Op dat moment scheet er een merel op mijn pols. Ik was meteen weer in het hier en nu.

Meer van anderen dag 8

juni 20, 2016

Meer van anderen dag 8 In bibliotheek Lunetten had ik een mapje neer gelegd bij mijn expositie. Hier konden bezoekers hun eigen mooie momenten tekenen. Vandaag het moment van Jasper. “Mooi, spontaan, kleine dingen die toch groot kunnen zijn.”

Rekenwonder

augustus 28, 2016

Rekenwonder Gisteren was de rommelmarktroute in Lunetten. Bij een tuin aangekomen vroeg ik hoeveel een auto kostte. Hij was 20 cent. Toen ik de andere auto’s zag bedacht ik een voorstel. “Mag ik er dan 3 voor 2 euro?” De man keek blij verrast. Eenmaal weer op straat realiseerde ik me pas dat deze deal…

Boef en Mop

november 25, 2016

Boef en Mop Ik werd er even stil van. Mijn zus Babbe heeft vandaag haar webshop online gezet. Wat is haar webshop mooi! Ik gebruik haar producten met veel plezier. Daarom zet ik mijn zus en haar website hier even dik in het zonnetje! www.boefenmop.nl