Vergeet je baby niet-tas

Door Merel van Ginkel | maart 2, 2017

Vergeet de baby niet-tas Het idee voor deze tas kwam, doordat je met een baby/dreumes altijd zoveel spullen mee moet nemen. Met deze tas vergeet je niks meer. Onderaan kan, in plaats van baby, ook een naam staan. Vergeet je het kind ook niet:) Leuk kraamcadeau. Hij komt binnenkort in mijn webshop, maar je kan…

Bakfiets

Door Merel van Ginkel | augustus 29, 2015

Vanochtend om 07:00 uur fietste ik met de bakfiets mee met Ernest. Hij startte zijn training voor ten miles in september.

Sporten

Door Merel van Ginkel | november 17, 2016

Sporten Ik sport. En dat is al heel wat. Ik heb namelijk veel gesprekken met mezelf hierover. Het gaat zo: ‘He bah, sporten vanavond. Het hoeft niet, ik ben baas over mijn eigen lijf. En wie zegt dat het helpt? Voel ik me nou ineens ziek? Ik ga afzeggen!’ Maar daarna voel ik me altijd…

Spenen voor Sinterklaas

Door Merel van Ginkel | december 2, 2015

Spenen voor Sinterklaas Mijn neefje van 3 heeft zijn spenen aan Sinterklaas gegeven. Hij zette zijn schoen en daarnaast een bakje met alle spenen. De volgende dag waren ze weg. “Ja, nu heeft Sinterklaas ze”. Ik vraag me wel af wat Sinterklaas doet met al die spenen, die hij elk jaar krijgt.

Zalm als winstpakker

Door Merel van Ginkel | augustus 12, 2016

Zalm als winstpakker Met het oprichten van mijn bedrijf kon ik dan eindelijk de Makro-pas aanvragen. Ik kwam daar en wat bleek. Zalm was juist op dat moment De winstpakker. Ik kocht er meteen een paar kilo van en vroor het in en at die hele week zalmtaart, zalmsoep en zalm op brood. Een week later lag…

Kliekjes

Door Merel van Ginkel | augustus 30, 2015

Vandaag werd ik blij van kliekjes opbakken. Voor mij staat het gelijk aan opruimen, waar ik (achteraf) ook blij van word.

Structuur

Door Merel van Ginkel | november 22, 2016

Structuur Er zit weinig structuur in mij. Ik moet het daarom vaak hebben van een externe structuur. Nu stempel ik graag. Mijn stempel-alfabet was helaas alleen de eerste dag compleet. Al snel verloor ik de 3 A’ s. Heel lastig als je een woord met A’s erin wil opschrijven. En dat komt veel voor heb ik…

Verkeersregelaar S

Door Merel van Ginkel | december 18, 2015

Verkeersregelaar S Daar staat ze dan, vlakbij de Munt. In een dikke jas en broek met reflecterende kleuren. S en ik hebben een band sinds kort. Ik ben op de bakfiets richting of vanaf mijn moeder. S leidt mij veilig door het verkeer. Ik doe wat zij zegt, of het nou afstappen of omrijden is.…

Hup mus

Door Merel van Ginkel | augustus 16, 2016

Hup mus Ik heb iets met de mus. Ik heb dan ook het geluk dat er een mussenfamilie bij de buren op het hoekje wonen. Mussen zijn kritisch. Ze willen eten, drinken en nestgelegenheid binnen 500 meter. Ik doe alles om ze te behagen. Ik zorg voor nestmateriaal in het voorjaar en extra eten in de…

Verrassingsmenu van de chef

Door Merel van Ginkel | augustus 30, 2015

Als ik uit eten ga, volg ik niet alleen het gesprek met mijn gesprekspartner. Ik volg ook nog minimaal 4 andere gesprekken aan de tafels om mij heen, zoals deze. Klant: ‘Ober, ik wil graag het verrassingsmenu, maar wat zit er eigenlijk in het verrasingsmenu van de chef?’… Ober: ‘Dat kan ik niet zeggen, anders…